Pırasalı Havuçlu Ev Böreği...



Malzemeler :

6 adet böreklik yufka
4 adet orta büyüklükte pırasa
2 adet havuç
3 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine)
1 su bardağı yoğurt
1 adet soda
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
1 er tatlı kaşığı karabiber ve pul biber
Tuz

Hazırlanışı :

Pırasaları ince ince doğrayınız. Havuçları rendeleyiniz. Baharatını ve tuzunu katınız. Pırasa ve havucu çok az yağda suyunu çekene kadar kavurunuz. Hazırlanan bu içi soğumaya bırakınız. Yumurta, yoğurt, soda ve yağdan yufkaların arasına sürmek için harç hazırlayınız. Bir adet yufkayı tezgah üzerine seriniz ve sıvı harçtan yeteri kadar sürünüz (Yufkaların kalınlığına göre ayarlayınız. Çünkü bazı hazır yufkalar çok kuru olabiliyor.) Pırasalı harcı koyunuz ve ikinci yufkayı üzerine seriniz. İkinci yufkanın üzerine de sıvı harçtan sürünüz ve rulo yapıp tepsiye alınız. Aynı işlemi diğer yufkalarada uygulayınız. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında pişiriniz. Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. enfes görünüyor.insanı akşam akşam acıktırıyorsunuz tebrikler :)

    YanıtlaSil
  2. Afiyet olsun.Hele tadını da bilirseniz canınız daha çok istiyor:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...